lördag, maj 31, 2008

Nu återstår att inreda huset.

Nu står huset helt klart och detta efter mycket möda. Det är mer jobb än man tror att bygga hus. Fast efteråt känns det skönt när det är klart. Huset är pampigt, hela 212 kvm. tornar upp sig längs vägen. Mitt hus är det största utmed vägen. Mitt och mitt, det ska till slut bli min Darling som får det i bröllopspresent. Ska det vara, så ska det. Under besiktningen var det inte mycket som var fel. Det var någon skärm där och någon dörrstopp där som saknades. Fast i övrigt var det helt ok. Jag var själv med i besiktningen.

Jag hade dessutom kvalitetssamordnaren med, men hjälp vad dyr han var! Han tog hela 500 kr i timmen, det visste jag inte. Jag hade ett hum om hur dyrt alltihopa skulle bli, men att han lagt ned så många timmar som 8 h visste jag inte. Hela kalaset inkl. moms gick därför på 5000 kr. Det får det nästan vara värt när man ser slutprodukten; ett stort stiligt hus.

Vad återstår nu? Nu återstår att inreda hela klabbet. Nu ska vi sätta oss ned och planera in precist vad som skall in och i vilket rum. Vi har sedan förut saker som vi äger, men vi måste även köpa in för att klara boendet. Bla. måste vi köpa in köksmöblemang, samt soffor och bokhyllor. I sovrummet måste självklart in en stor rymlig säng. Sedan ska mattor in och gardiner upp. Vi har sedan förut både mattor och gardiner. Mattor passar in lite överallt, men gardiner är det värre med. De måste passa med måtten och längden, så att de inte släpar i golvet och inte heller blir för korta.

Gott folk alla nära och kära! Nu återstår bara trevligt jobb för att flytta in så småningom. Ha det bra i sommarsolen allesamman.

Jonas Dahlgren

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

fredag, maj 09, 2008

Ulrika Schenström avvek från KU-förhör.

Med anledning av den berusade natten i oktober förra året, och som ledde till hennes fall, skulle Ulrika Schenström ha kallats till förhör nu i dagarna. Hon svarade istället skriftligt på allehanda frågor, som KU kunde tänkas ha haft. KU´s ordförande Berit Andnor tycker det är upprörande.

Berit Andnor får nog tycka att det är hur upprörande som helst, men vill statssekreterare Ulrika Schenström inte svara på frågor i direktutfrågning, så vill hon inte. Det är inte mycket mer än så man kan göra. Det klart det är inte var bra att gå på krogen och dricka alkohol, samtidigt som man har den officiella krisberedskapen för handen. Fast nu har hon tagit konsekvenserna av sitt agerande och avgått. Eller mer korrekt, hon fick sparken av Fredrik Reinfeldt. Det skulle bara blivit spektakel och kaka på kaka om hon skulle i KU på förhör. Jag tycker att hon gjorde helt rätt som valde att inte närvara, utan att besvara kritiken skriftligt. Det visade sig ju att det gick alldeles förträffligt att göra på så sätt.

Om man nu ska se lite positivt på det som skett, är det ju mer i fokus krishanteringen, nu när detta har skett. Den nya statssekreteraren lär ju inte göra om samma misstag om man uttrycker sig som så. Vi får önska regeringen fortsatt lycka till. Ett och annat snedstag får man nog ändå räkna med. Ingen är felfri. Vi alla är inte mer än människor.

Jonas Dahlgren

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,