onsdag, augusti 30, 2006

Danielsson avgår. Äntligen!

Chefen för statsrådberedningen statsekreterare Lars Danielsson (LD) är en föredetting. Justitieombudsmannen JO (Riksdagens ombudsman) riktar allvarlig kritik mot Göran Perssons närmaste man. "Äntligen" hade man kunna ropa! Att det tog så lång tid att förstå vad vi resten hade förstått, är ordentligt löjeväckande.

Avgång, allt annat hade varit ett trauma. LD har gett en falsk bild av så allvarlig katastrof. Nonchalans anser jag. Det har också blivit en arrogans med det socialdemokratiska maktinnehavet, vilket gjort att detta ha kunnat utspela sig. Så sent som igår tisdag uttalade statsminister Göran Persson sitt förtroende för honom. Vad ska man säga? På en dag har det gått från vitt till svart, med bakgrund av att han haft samma underlag båda dagarna (JO´s kritik). Detta är lika vettlöst som att vurma för SSU-basen Anna Sjödins slagsmål, där hon kallat en av vakterna på en bar för svartskalle. Det imponerar inte i valtider, inga andra tider heller. Fast Persson, ja, han går i skyttegrav som en automatisk reflex.

Vi andra, förstår alltså att LD farit med osanning. Perssonska skyttegraven sprutar ut: "Ja men det var ingen som kollade faxen på UD". Vad är det för svar och ansvar? En minister ska ta ansvar, det är det vi väljare utdelar på valdagen. Det är enkel matte. JO´s underkännande av LD utgör därför också svidande kritik av Göran Persson. I brinnande valrörelse.