söndag, mars 25, 2007

Oppositionen ligger 3,4 % före.

Skops senaste mätning visar att oppositionen har 3,4 %´s försprång framför Alliansen. Alliansen backar 1,1 % sedan januari/februari och oppositionen ligger intakt men ökar försprånget alltså pga. att Alliansen tappar.

Vad man kan utläsa mer av siffrorna, är att (m) tappar något och (fp) dito. De blåa får totalt 46,2 % och de rödas 49,6 %. Ärligt talat är oppositionens siffror ganska låga med tanke på att (s) haft mycket medialt utrymme till följd av sin kongress, partiledarbyte och 4 h´s gratisreklam för Göran Persson i rikets största medium. Dessutom har Alliansen genomfört några kritiserade beslut; summa summarum rent statistiskt går en opposition framåt då. Det är iögonfallande att de inte går framåt mer än vad dem gör. Att partiledarbytet inom (s) inte har genererat större opinionsstöd än såhär, kan vara tecken på att väljarna är ”trötta” att se Sahlin i rutan.

Desto närmare valdag 2010 vi kommer, desto mer hinner Alliansen knappa in på det försprånget. Det vill nog till att oppositionen etablerar ett större gap, för som det nu är kommer det bara behövas en valrörelse, så är 3,4 % uppätet. När Alliansen får visa att dem har pressat ned arbetslösheten, kommer det att synas i opinionsmätningar. Med besked. Jonas Dahlgren Alltid saklig. Alltid påläst.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,