onsdag, mars 31, 2010

Handla inte på pizzeria il Forno i Knivsta!

Jag var och skulle köpa en kebabtallrik här i Knivsta. Vi har bla. 2 pizzerior här i bygden och jag tänkte att jag skulle stödja dem lite i tur och ordning. Denna gång var det dags för pizzeria il Forno i Knivsta. Håll i er, såhär gick det till:

Jag ser att ni har stavat fel på flera ställen på er skylt här inne i lokalen (det var ett 10-tal stavfel, vilket är mycket), meddelar jag.

Ägaren svarar: Jag skiter fullständigt i svenska språket. Svenskarna är idioter, vi invandrare ska inte bry oss om sådant här.

När jag skulle betala kebabtallriken ber jag att få 2 st. extra peparoni och då säger samma man: Nix, det är inte aktuellt. Du ska inte få någonting extra.

Jag räknade med att få kvitto på inköpet, vilket jag påtalade, och då säger mannen: Vad i helvete, ska du ha kvitto?!! Varför det?
Jag brukar få kvitto när jag handlar
, fortsätter jag.
Ok, men bara för denna gång, svarar han modstulet.

Nu några frågor:
1. Vilka signaler till övriga samhället sänder detta? Jag har lärt mig att ta seden dit man kommer. Detta får naturligtvis inte bli tomma ord.
2. Uttrycket Kunden har alltid rätt, undra vad det betyder?
3. Vinner man något på att grina ihjäl sig såhär över 2 peparoni?
4. Integreras man bättre i samhället om man kallar värdfolket för idioter?

Min hemsida har haft 76 517 besökare och jag tror att denna pizzeria il Forno här i bygden får duktigt mycket folk emot sig, när en sådan här berättelse kommer ut. Hade ägaren haft en annan inställning, skulle han naturligtvis sagt att han åtgärdat alla stavfelen på en gång. Sådan här inställning ger Sverigedemokraterna vatten på sin kvarn. Handla därför inte på pizzeria il Forno i Knivsta!

Jonas Dahlgren
Adoptivbarn. Svensk. Europé.

Etiketter: , , , ,

fredag, mars 26, 2010

Rösta på Centern i höst!

De rödgröna tycker att alla dina pengar är statens och att du ska vara glad om du får behålla något.

Sverige har fortfarande världens högsta skatter, men Centern i Alliansen har genom JSA sett till att du får lite mer makt över ditt liv. Numera bestämmer staten lite mindre över dina pengar. De rödgröna vill bestämma mer över dig och minska din ekonomiska frihet. Det går vi inte med på.

Nu njuter vi än en gång av att det är löningshelg och att vi kan göra lite mer vad vi vill för våra pengar. Lägg gärna upp något om JSA på era facebook-sidor. Se till att så många som möjligt vet om att de kommer att få mindre pengar om De rödgröna vinner i höst.

Trevlig helg och kom ihåg att rösta på Centern i höst!

Jonas Dahlgren
The one and only.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

onsdag, mars 17, 2010

Att kunna njuta livet på sitt äldreboende.

Jag såg SVT-programmet Landet runt för några år sedan, på den tid jag hade TV. Inslaget handlade om att pensionärer på äldreboende klädde upp sig på veckosluten och fick sig serverat starköl eller vin till middagen. Det var tal om, såsom jag minns, max 2 glas alkohol. Detta är alltså inga mängder som skulle berusa pensionärerna ifråga.

Vart vill jag komma? Jo, att även vi i Knivsta kommun ska gå i bräschen för att våra äldre på äldreboenden ska kunna kunna dricka något glas vin eller öl. Då tänker jag på det nya äldreboende som snart ska stå klart i Knivsta. Det handlar inte om att odla någon alkoholkultur, utan att kommunen inte ska ägna sig åt förmynderi över våra äldre som ska kunna njuta livet och uppleva trivsel på äldre dagar. Naturligtvis, i det fall att någon pensionär har dokumenterat missbruk, ska läkare i enskilt fall kunna avråda. Det där ger sig självt, anser jag. För alla äldre svenskar, som minns tiden av Pappa staten som reglerade alkoholintaget genom den beryktade motboken, borde får sin revansch som hederlig skatt/momsbetalare och få ha en liten höjdpunkt i veckan. Har man slitit ett helt liv med arbete, borde man kunna få en gemytlig ålderdom. Som myndig person anser jag att man ska kunna styra sitt egna liv. Livet ska vara gott att leva.

Förslaget skulle få många äldre att bo kvar i Knivsta och inte minst skapa goodwill för kommunen. Bra för de äldre, bra för oss knegare, bra för kommunen: kort sagt bra för alla!

Jonas Dahlgren
Den siste Mohikanen

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

söndag, mars 07, 2010

Vasaloppet anno 2010.

Sicket Vasalopp det bidde! Daniel Tynell var den som satte agendan för årets Vasalopp mellan Sälen och Mora. Jörgen Brink kom dock bakom och på upploppet pressade han sig förbi med den geist bara Brink kan ha. Jag trodde jag var den ende slitvargen norr om Vättern, men nu visade sig legenden Tynell sig nästan strået värre.

Tynell bommade segern med mindre än en halvmeter, till Brink. Tänk er att åka 9 mil och bomma 4:e guldet på Vasaloppet med en halvmeter?! Det är storartat att kunna vara så diplomatisk efteråt. Såhär säger Tynell:

- Jag fick åka som jag själv ville. Jag kände mig stark hela vägen men det var ändå svårt att få en lucka. Jag är glad för Jörgens skull, alla vet att han besitter en enorm spurtkapacitet.

Själv har jag åkt Vasaloppet hela 7 ggr., men aldrig pressat mig under 6 h. Bästa tiden är 7 h 15 min. Jag vill hälsa till båda dessa kämpar och då inte minst till segraren Brink. Han och jag gick på samma skola på 90-talet. Om jag minns rätt, ställde han och jag upp i samma DM-lopp och han klådde mig med några hundra meter. Då ska man tänka att jag inför det loppet hade sprungit milen på 37 min. Brink slog mig alltså. Sicken lirare. Sicken kämpe.

Grattis till er båda för en god idrottsprestation anno 2010!

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,