fredag, september 08, 2006

Inga svar från (mp).

Japp, så har SVT´s Utfrågningen av språkröret Peter Eriksson varit. Vad ska man säga?

Han, mannen för partiet som vill ha ett räntefritt samhälle, förbjuda bankerna att ta räntor och vilja att införa medborgarlön. Hur medborgarlön skulle finansieras kom det inget besked om. Det var just inga besked, som var signifikativt för denna utfrågning. Det var som om har ropade ”Lyssna på mig, jag har inga svar att ge”.

Vi kan ta det i tur och ordning: Inget svar om det skulle bli att ingå i en koalition eller tillåta (s) bilda en minoritetsregering med (mp)´s tysta stöd, vid en ev. valseger (nu kommer det inte att inträffa). Inför valet -02 krävde (mp) ministerposter och denna utfrågning gav inget besked hur det skulle bli med den saken detta val. En repris av allt velande från -02, riskerar det alltså att bli om (mp) blir stödparti igen.

Inget svar om hushållsnära tjänster (pigavdrag). I Finland har svartarbete minskat pga. avdragsrätten om hushållsnära tjänster. Någon koppling till att det berodde på att det gjordes avdragsgillt…nej det gjorde han inte. Alldeles snart är det 5-årsdagen av terrorismen den 11:e sept. av det som hände USA. ”Ja, men finns det inga fördelar med EU´s terroristbekämpning?”, försökte journalisten. Inga besked. Eriksson ansåg inte att det var några positiva fördelar med polissamarbetet i och med EU. Ok, ska vi tro dig på det? Vidare..om nu några besked kom, så var det luddigt. Vi tar detta om lokala folkomröstningar. En välvillig tolkning var att folkomröstningar inte behövdes följas i det fall att det stred emot vad riksdagen anser. Grattis! Då är det ju ingen vits att hålla en lokal folkomröstning! Hur kan man vara för en folkomröstning å ena sidan, och å andra sidan vara emot det om det inte rimmar med vad riskdagen anser?

Nja, Eriksson, det gick inte så bra det där. (Mp)´s hopp står till de yngre väljarskarorna, dessa som gapar om högre elskatter. Problemet, varthän (mp) går fram, är att deras väljarskaror står att hitta bland dem som inte behöver ta ansvar för att ställa bilen, elpriser och bensinpriser som höjs och kärnkraftverk som avvecklas. Väljare utan ansvar. Väljare som inte ser samband mellan orsak och verkan. Ja, vad ska man säga?