söndag, mars 25, 2007

Oppositionen ligger 3,4 % före.

Skops senaste mätning visar att oppositionen har 3,4 %´s försprång framför Alliansen. Alliansen backar 1,1 % sedan januari/februari och oppositionen ligger intakt men ökar försprånget alltså pga. att Alliansen tappar.

Vad man kan utläsa mer av siffrorna, är att (m) tappar något och (fp) dito. De blåa får totalt 46,2 % och de rödas 49,6 %. Ärligt talat är oppositionens siffror ganska låga med tanke på att (s) haft mycket medialt utrymme till följd av sin kongress, partiledarbyte och 4 h´s gratisreklam för Göran Persson i rikets största medium. Dessutom har Alliansen genomfört några kritiserade beslut; summa summarum rent statistiskt går en opposition framåt då. Det är iögonfallande att de inte går framåt mer än vad dem gör. Att partiledarbytet inom (s) inte har genererat större opinionsstöd än såhär, kan vara tecken på att väljarna är ”trötta” att se Sahlin i rutan.

Desto närmare valdag 2010 vi kommer, desto mer hinner Alliansen knappa in på det försprånget. Det vill nog till att oppositionen etablerar ett större gap, för som det nu är kommer det bara behövas en valrörelse, så är 3,4 % uppätet. När Alliansen får visa att dem har pressat ned arbetslösheten, kommer det att synas i opinionsmätningar. Med besked. Jonas Dahlgren Alltid saklig. Alltid påläst.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

söndag, mars 18, 2007

Leve Fiber-LAN!

Nu har jag skaffat mig fast telefoni via Fiber–LAN, vilket gör att jag nu har ip-telefoni. Mina tel.samtal och datatrafik går på ett och samma uttag och ligger bakom en svart IT-serie. Min operatör heter numer Rix Telecom. Grejen är den att jag kommer i och med Rix Telecom nu att kunna ringa för blott 69 kr/mån. Detta inbegriper 0 kr till alla fasta, 0 kr till alla Telecom-kunder samt 0,99 kr till alla övriga mobiler. Dock 0,69 kr i öppn.avg. för alla samtal. Priserna gäller dygnet runt. Jag har nyttjat något liknande på mobilen och beroende på hur mycket jag ringer, kostar det inte mycket mer än i runda slängar i snitt 400 kr/mån. Då slipper man stressa sig igenom alla samtal. Det är att jämföra med Telia som tar 375 kr för tiden 1 mars – 31 maj och då har jag inte ens ringt ett enda samtal. Dessutom tar Telia 0,45 kr/min. i öppn.avgift utöver 0,22 kr/min till fasta dagtid och 0,11 fasta kvällstid. Mobilt till Telias nät kostar 0,69 kr/ min. Med sådana tariffer vill man verkligen inte ha några kunder.

Nu kommer jag portera och då innebär det att jag slipper dessa 375 kr. Fast Telia kör en fuling och kräver betalt först och sedan när allt är klart, kommer dem månaden EFTER och betalar igen (avdraget alla tel.samtal). Man får alltså inte göra avslut och be om faktura på direkten, som jag själv önskade. Du får köpa 2 l yoghurt, förutsatt att du köper 6 l totalt. Du får bara lämna tillbaka 3 l förutsatt att utgångsdatumet på dem 2 första gått ut.

Så kan bara en statlig aktör göra.

Etiketter:

lördag, mars 10, 2007

Interntionella kvinnodagen.

9 mars var det dags för internationella kvinnodagen. Måste kvinnan ha en egen dag för att bevisa sitt egna intellekt? Vad ska man säga? Man blir inte smartare än man gör sig. Jag gäspar och byter kanal.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

fredag, mars 09, 2007

Persson lever på bidrag.

Göran Persson kommer att få 0,7 miljoner kronor för en bok om sina år som statsminister. Riksbanken lär via sin jubileumsfond betala för att stödja honom för att han belyser svensk historia. Pengarna går till lön för en assistent som sammanställt bokmaterialet. Nu ska vi se här. Tror ni snubben kommer att betala igen pengarna i det fall att boken går i nettovinst?

Nej, jag tror knappast han kommer att betala igen ett enda korvöre igen till folket. Ränderna går aldrig ur. Ego blir och förblir alltid ett ego. Den som såg SVT´s dokumentär om de båda statsministerkandidaterna inför valet -98, där SVT jämförde Bildt och Persson med vad folk inom den egna rörelsen tyckte om respektive, går inte att missförstå någonting. Perssons lakejer från Vingåker/Katrineholm, hade inte ett enda gott att säga om sin ledare. Det säger mycket. Är han inte betrodd av sina egna, kan man dra en och anan slutsats. Nu har han med dessa 700 000 kr bevisat vad den dokumentären antydde.

Förresten 700 000 kr. Visst är det märkligt för ett assistentarvode?! Den assistenten skulle jag vilja se. Vem har 700 000 i årslön?

Etiketter:

måndag, mars 05, 2007

Inflyttningsfest!

I helgen hade jag bjudit in nära och kära med anledning av att jag fått ny lägenhet. Det bidde sen timma och det var kul att träffa alla. Vi pratade naturligtvis om Robinsonäventyret, men även om vilka planer som nu ligger framför oss i mars och nu i vår. Själv har jag, som jag nämnt, tänkt ge ut en bok och den har jag skickat ut för korrektur till några vänner. Tanken är att sammanställa allt så att den förhoppningsvis är redigerad och klar någon gång i mars/april. Går det så går det. Det är mer jobb än man anar, kan jag ju säga. När man tror att mesta jobbet är gjort i och med att själva skrivandet är klart. Så..

tror man fel.

Jonas Dahlgren (c)
The one and only

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,

torsdag, mars 01, 2007

VM-festen över. Drottningen krönt.

VM-festen är över för denna gång och Åre har bjudit omvärlden på bra organisation. Under sista dagen var det dags för lagtävlingar, vilka hölls för första gången i italienska Bormio för 2 år sedan. Man tävlar i super G och i slalom. Deltagarna delas in i olika heat med en deltagare från varje land. Det enda åkaren behöver tänka på är att slå de andra ländernas åkare i just sitt heat. Tiden spelar ingen roll mer än som jämförelse i heatet. Seger ger 1 poäng, en andraplats 2, en åttondeplats 8 och så vidare. Maxpoängen är lika med antalet deltagande lag. Åker man ut får man 11 poäng. I slutsammanräkningen vinner den nation med LÄGST totalpoäng.Laget består av maximalt 6 åkare, där minst 2 män och minst 2 damer ska ingå. Laget kan alltså som Sverige laborera med att anmäla fyra män om man har två specialister i super G och två specialister i slalom. Fast då måste de två återstående damer åka såväl super G som slalom.Inför sista dagen låg Sverige före Österrike i totala medaljskörden, men Österrike har å andra sidan sammanlagd högre karat på sitt lag. Om någon ska krönas till spelets Kung måtte det bli österrikaren Super-Mario Matt. Han är antagligen världens bästa slalomåkare just nu.Österrike vann lagtävlingen och passerade därmed Sverige i medaljligan. Hur gick det då i övrigt? Ja, jänkarna hade totalt trauma; 6 st. 11:or på totalt 8 heat. USA kunde därför räknas bort. Tyskarna, som var regerande lagmästare från Bormio, åkte klent och obegåvat. Silvret och bronset stod mellan Sverige och Schweiz. Jens Byggmark gjorde ett säkerhetsåk och gav Sverige ok placering i sista heatet. Sverige kunde inte greja silvret per egen maskin. Vad hände? Jo det osannolika hände att ivriga schweizaren Marcc Berthold ÅKTE UR. Karln hade bara behövt stå på skidorna och glida hem silvret. 11 poäng direkt och Sverige bärgar silvret. Totalt innebar Åre succé för Sverige med 3 guld, 2 silver, 2 brons. Sverige tog 7 medaljer varav Anja Pärson säkrade 5.

Spelets Drottning? Ja, hon är given.

Jonas Dahlgren

Etiketter: , , , , , , , , , , ,