onsdag, december 28, 2005

Robinson 2005 korad.

Vinnaren av Expedition Robinson 2005 är sedan några dagar utsedd.

Grattis till vinnaren samt stor eloge till Max Stjernfelt som kämpade så väl, så gott som bara en sportsman kan göra. Jag tippar att Max blir vardagens tyste hjälte, efter dem många bravader som han åstadkom på ön. Plankan blev som alla kunnat ana, den batalj som skulle kora ena finalisten. Efter thrillerbetonad omröstning av utröstade deltagare, avgjordes hela Expeditionen 2005. Segrare är Karoline Conrad.

Vi hade en avslutningsfest samma kväll av och med TV 3 i Stockholm. Och sicken fest det blev. Alla var dem där!, och många hade tagit med sig nära och kära. Tyvärr var natten alldeles för kort, för att man skulle hinna pratas vid med alla. Åhh vad kul vi hade. Framöver ska jag framkalla foton och lägga upp webb-filmer på min hemsida och det lär bli ett tidskrävande arbete.

Mest lovvärt, tycker jag att nöjeschefen på SVT´s kommentar om årets upplaga av Robinson var. SVT har som bekant sålt rättigheterna till TV 3 för några år sedan. Nu kommenterade hon det med att Robinson var så bra i år att hon bra gärna sett att den var kvar i SVT´s regi. Detta ska TV 3 ta åt sig äran av, det har varit en saga för god. Det känns nästan vemodigt nu när allt är över och det är stor avsaknad av alla. Vi kommer att hålla kontakten och jag, Lillen, och Anders har redan filat på när vi nästa gång ska träffas igen. Tack alla för oförglömlig avskedsfest, tack TV 3 för en helt igenom lyckad kväll/natt och även för bra upplägg av er stora realitysatsning. Expedition Robinson. Denna parfymens Chanel no. 1.

Jonas Dahlgren
The one and only.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

tisdag, december 27, 2005

Översättningar till andra språk.

Jag jobbar på att översätta min site till så många språk som möjligt. Det är dyrt, men det är faktiskt värt det. För dagen har jag texten översatt till engelska och arabiska. Arabiska är extra värdefullt, för jag tror inte att så många politiska personvalstexter finns att läsa på arabiska. Nu funderar jag dock på att korta både engelska och arabiska texten så att det inte blir mycket mer än en A4 att läsa. Besökarna vill nog ha det mesta så kort som möjligt. Därför både ny engelsk, ny arabisk..och håll i er..helt ny persisk och helt ny rysk text på gång. Här i Uppsala har vi över 4000 perser och jag tror att denna väljargrupp mycket väl kan vara avgörande för hur utslaget blir nästa år, det valår som i mångt och mycket blir en vattendelare på hur Uppsala och Uppland kommer att utvecklas. Förutom dessa språk har jag lite tankar på att översätta också till turkiska, men vi får se vad som händer. Det är dock inte aktuellt att lägga upp turiskan, för jag känner ingen som översätter. De övriga språken publiceras på min hemsida i början nästa år.

Jonas Dahlgren
Kämpe nr. 1.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

fredag, december 23, 2005

Bloggen registrerad och i full funktion!

Jo, det verkar fungera bara bra och såhär i finalen innan Doppareda´n känns det extra värdefullt att det gick att ordna. Poängen med dennan sida är att jag vill hålla jämna steg med er Uppsalabor därute och gärna ta emot och höra en och annan kommentar, litet som stort. Det kan vara något som fick kaffet att hamna i vrångstrupen imorse, eller en förfrågan vad jag tycker om den och den saken. Det kan vara Bosse i Björklinge som vill veta vad jag tycker om att det tar sådan tid att få bygglov. Det kan vara Mohammed i Gottsunda som undrar vad jag vill göra åt centrum. Eller Anna på Dragarbrunnsgtan som undrar om Musikens hus. Alla är varmt välkomna med kommentarer om hur göra Uppsala/Uppland bättre. Målet med bloggen är att du ska känna att någon tar till sig dina idéer och förslag. Det är just så jag tror att framtida valrörelser kommer att bli, den politiker som är bäst uppdaterad och värnar om den enskilde väljaren mest, kommer att vinna gehör och förtroende.

Din trygghet. Vår välfärd.
Allt annat betyder mindre.

Jonas Dahlgren

Etiketter: , , , , , , , , , , ,

Då ska vi se hur detta fungerar. Min blogg registrerad och nu ska vi kolla om foto går att publicera.

Mvh. Jonas Dahlgren
Kämpe nr. 1.

Etiketter: , , , , , , , , , , ,