tisdag, december 19, 2006

Fimpa SVT och SR!

Jag har som konsument nyttjat mig av både SVT´s och SR´s utbud. Jag har bla. lyssnat på SR´s Kropp och själ, då dem sände ett program om en Anna som skriker om nätterna vilket på så sätt stör hennes nattsömn. En halvtimma ägnas henne i riksradion. V. 48 sänder samhälls- och dokumentärredaktionen på SVT Faktum. De sänder ett reportage om hur fäder kan amma barn. Man visar reportage på att det är möjligt att fäder verkligen kan amma barn. I slutet november hade SVT´s Existens en studiodebatt som kretsade kring Humanisternas ordförande (ateistisk organisation) Christer Sturmark. Bla. diskuterade man om religionens roll i samhället. Programledaren Anna Lindman Barsk hade bjudit in en bögpräst som skulle representera hela Svenska kyrkan.

Det är skammens avgasrök som lägger sig över det utbud som SR och SVT erbjuder sina konsumenter. Några frågor som man ställer sig är: Anna på Kropp och själ. Ok, må vara att det är störigt att skrika om nätterna. Hennes problem ska ju inte bli hela svenska folkets. Faktums pris om ammande fäder tar allt pris. Vad har den amningen för roll?, huvudsaken är att barn får sin amning. Existens studiodebatt som satte dels Christer Sturmark i centrum, dels lät en bögpräst representera hela Svenska kyrkan, är ett stort hån mot oss aktivt troende kristna. Sverige har byggts upp under kristna traditioner, det är tack vare den vi i västerlandet har byggt upp vår genuina rättspraxis, våra lärosäten och samhällskultur. Att då låta en som är så långt ifrån den kristna tron man kan komma, är ju att göra löje åt kristendomen. Något vill programledaren ha sagt, när en så liten mängd får saluföra sina åsikter på bästa sändningstid. Fastän jag tillhör samma Svenska kyrka, kände jag inte igen mig i NÅGOT av det han sa.

Grundackordet av allt detta, är att det är en minoritet programmen görs för. Må vara att Anna har obehag av sina nattskrik, men något samhällsproblem är det inte. Något adekvata inslag är inget av ovan. Att Lindman Barsk bjuder in Christer Sturmark och låter han göra en one-man-show av sitt Humanisterna, är tecken på att programledaren är betuttad av hans irrläror. Det är en öronbedövande majoritet som INTE känner igen sig i det som sändes. Bögprästen, ja, vad ska man säga? Det är dags att vi reagerar och det gör man lättast genom att fimpa hela klabbet. En majoritet ska inte göda program som avses för en majoritet. SVT och SR ska inte ha licenspengar för att bränna pengar på bästa sändningstid. Vi ska inte ha något vi inte behöver.

Jonas Dahlgren
Även kallad populära Jonas.

Etiketter: , , , , , , , , , , , , ,