lördag, januari 06, 2007

Hål som vore det en schweizerost.

Replik Ali Jagne UNT 061230.

Nu ska vi se här. Vem har sagt att skollagen är bra? Vem har sagt att det är rätt att vi ska ha modersmål och inte satsa på svenska som andraspråk? I samtal med rektor Kommunala språkskolan här i Uppsala, hävdade hon att ”Det händer att i det fall det bara är 1 lärare i ett språk, att barnen har sin egna förälder som sin lärare”. Barnen får betyg från åk. 8 i det ämnet. De har möjlighet att ha det extraämnet ända upp till 3:an i gymnasiet. Eleven kan VÄLJA BORT det ämnet om han vill det. Totalt, enligt nämnde rektor, kostar dessa modersmål från förskolan och uppåt kommunen inalles nästan 15 miljoner per år!!

Det är ju enkel matte att avgöra att om eleven är dålig i ett modersmål, lär han ju INTE be att inkludera det ämnet för att få betyg i det. Motsatsen är lika självklar; är han duktig i ämnet, lär han ju garanterat ta med det. Ser ni sambandet? Vi betalar ut massa dynga till något som orsakar orättvisa i svensk skola. Har man sedan sin egen förälder som sitter och sätter betyg på sitt egna barn, kan ni nog räkna ut resten själva.

Jag tror du Jagne ska ta det lugnt med att gapa att jag är inhuman, speciellt med tanke på att ditt resonemang är fullt av hål som vore det en schweizerost.

Jonas Dahlgren
Även kallad populära Jonas.

Etiketter: , , , , , , , , , , , ,